T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / CEYLANPINAR - Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ADAY ÖĞRENCİ

Okulumuzu Tercih Etmek İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine!

Ceylanpınar Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak amacımız öğrencilerimizi değerlerimiz doğrultusunda ortaöğretim düzeyinde, ilçemiz ve ülkemizin sanayi, sağlık ve hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ve ilerde duyacağı nitelik ve donanıma sahip teknik elemanlar yetiştirip yüksek öğrenimi hedefleyen, öğrencileri yüksek öğrenime hazırlayan, çevesinde seçkin bir mesleki ve teknik eğitim kurumu olmaktır. Okulumuzu tercih etmek isteyen öğrenciler kendilerine en uygun alanı tercih ederek o alanda uzmanlaşabilir, yüksek öğrenimine devam edebilir veya kalifiye bir eleman olarak belirtilen sektörlerde iş sahibi olabilirler.

Okulumuz 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuz bünyesinde dört farklı alanda eğitim verilmektedir.Bunlar;

-Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

-Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

-Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı

-Sağlık Hizmetleri Alanı *Sağlık Hizmetleri Alanı önceki yıllarda ilçemiz Pınar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi(Sağlık Lisesi) bünyesinde faaliyet gösterirken 2020-2021 Eğitim Öğretim yılından itibaren faaliyetlerine okulumuzda devam edeccektir.

 

OKULUMUZ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

-Okulumuzda normal eğitim uygulanmaktadır.

-Okulumuzda kız-erkek karma eğitim verilmektedir.

-Okulumuz bünyesinde 240 yatak kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. Ayrıca yatılı olmayan öğrencilerimiz de yemekhane hizmetinden ücret karşılığında faydalanabilmektedir.

-Okulumuz bünyesinde bulunan alanlara ait 4 adet atölye bulunmaktadır. Öğrencilerimiz 10. sınıftan itibaren alanlara ayrılarak atölyelerde öğrenimlerine devam etmektedirler.

-Okulumuz şehir merkezinde 3 km. uzaklıkta olup ulaşım şehir içi dolmuşlarla veya özel servislerle sağlanmaktadır.

-Okulumuzda öğrenim gören son sınıf öğrencilerimiz ilçe merkezinde bulunan işletmelerde 1 eğitim-öğretim yılı boyunca staj görmektedirler.

-4 yıllık öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz diplomanın yanısıra işyeri açma belgesi almaya da hak kazanırlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2020 - Güncelleme: 04.06.2020 14:29 - Görüntülenme: 612
  Beğen | 5  kişi beğendi